Prison break

Vad passar väl inte ypperligt bra att göra en söndag när man är lite seg från dagen därpå? Jo, se på Prison break. Har börjat se om säsong 1 nu. Minns inte mycket från den säsongen så det är spännande värre.

Igår var det PedX fest. Vi började i Hälsoparken, satt i solen och drack öl. Det kändes som sommar, helt underbart. Allmänt bra och trevlig kväll blev det, även om jag kunde skippat en öl eller shot, haha. Så kan det går ibland.


Söndag

Då var det söndag igen. Klockan är kvart i två. Jag har inte gjort så jätt mycket idag. Var och tränade innan, body pump och 20 min på crossen. Jag är rätt trött, så nu har jag suttit här i soffan i snart en timme. Ska ta och göra mig i ordning om en stund. Vi ska ut och äta sen, jag, Andreas och hans föräldrar. Blir trevligt och antagligen mums!

Telefonen är upplåst igen
. Nu ska jag komma ihåg pinkoden, för det är ju inte första gången som det händer, hehe. Shit vad trött jag är, måste nog sova lite, ha!




Sallad

Idag har vi varit i Nässjö och firat mamma som fyller 45 år idag, hurra hurra! Efter kalaset så åkte vi till ICA Maxi och handlade. Vi köpte massa mumsiga saker. Ikväll blev det kyckling och baconsallad. Det var riktigt gott. På min tallrik var det; kyckling, bacon, tomat, gurka, isbegssallad, vintersallad, fetaost, oliver, soltorkade tomater, champinjoner, rödlök och mangorajasås. Det blev en riktig hit!

Nu under kvällen så har jag lyckats låsa min mobil. Så nu kan jag inte ringa till någon, smsa, spela wordfeud eller lyssna på Spotify. Hopp. Då blir det lite dator en stund då.

Förresten så har jag lärt mig något nytt (fast jag har kunnat förr), jag har lärt mig att lägga upp maskor. Alltså när man ska sticka. Mormor fick visa mig när jag var på besök, hon gör ju så satans fort så jag hann inte med. Men nu när jag satt för mig själv, utan press, ja då gick det. Så nu har jag börjat på något som jag inte riktigt vet vad det ska bli.

Ja, nu är tant Linda i farten..


Müsli

Igår funderade jag lite över vad jag skulle ge mamma i födelsedagspresent. Jag bestämde mig för att göra hemmagjord müsli! Det var lättare, smidigare och gick snabbare än vad jag trodde det skulle göra. Jag gjorde dubbel sats så det blev mycket! Mamma fick en burk och Sabina fick en liten påse och resten blir till mig, mouhaha!

 

Recept - Lindas mumsiga müsli
Det här receptet blir lagom för en långpanna med müsli.

5 dl fiberhavregryn
2½ dl kokosflingor
3 msk smör
4 msk flytande honung
2½ dl vatten

Valfri mängd: pumpafrön, linfrön, solroskärnor, hasselnötter, cashewnötter, torkade tranbär. Ta mer av det du tycker om.

Blanda kokos och havregryn. Smält smör och honung och häll i vatten och rör om. Häll i det i havren och kokosen. Blanda runt, det gör inget att det blir klumpar, det är gott. Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Müslin ska få fin färg när den är färdig. När den är klar ska den stå och torka i ugnen, alltså stäng av ugnen och vänta 2 timmar. Blanda sedan med valfria ingredienser. Häll upp i en snygg burk och njut!

Andra smaksättningar: russin, hackade katrinplommon,hackade och torkade äppelringar.



Ledig

Idag har jag min lediga fredag. Känner att jag har ett bra flyt idag. Jag gick upp någon gång efter 8. Åt frukost och tittade på nyhetsmorgon i lugn och ro. När Andreas åkte till jobbet drog jag på mig träningskläderna och traskade bort till Atlantis. Blev lite kondition på crosstrainern och cykel. Jag var sjukt svettig efteråt! haha! Sen har jag vart nere med lite sortering i sorteringsrummet, ätit lunch och pillat med lite allt möjligt. Känns ändå som jag har hunnit med en del!

Igår var jag på dejt med Yineth.
Hon föjde med med och köpte en cykel. En äkta biltema-cykel blev det, haha! En limegrön sådan. Men det får duga, känner inte att jag vill köpa en cykel för 5000 när man bor centralt, den blir säkert snodd dåe. Den är nästan ihopmonterad nu. Vi började med det igår, jag och Andreas. Men ingen av oss var på särskilt bra tålamod/humör, så den blev inte riktigt färdig, haha.

Nu ska jag vika lite tvätt,
dammsuga och lite annat som alla tycker är roligt. Jag får väl klappa mig på axeln efteråt och ta en kaffe och den där kexchokladen som ligger i skåpet, haha! Ha en bra dag!

Cool frisyr som jag hittade igår när jag kollade lite frisyrer. Undrar bara om den är lätt att göra på sig själv?

Nä, tror inte det. Men snyggt var det.


Hårvård

Det blev ju inte som jag hade tänkt mig. Åkte ner på stan innan jobbet sen ändå. Hahah, kunde inte hålla mig! Dock blev det inget handlat på Gina tricot som egentligen var tanken. Istället blev det den där gröna cardiganen på H&M (som jag egentligen tycker är lite för kort i modellen) och ett somrigt linne med fjärilar på.

Efter jobbet åkte jag upp till a6 och handlade silvershampo och volympuder till håret. Bara så att ni vet; salongen på a6 har väldigt bra priser på hårprodukter! "Dust-it" som jag köpte kostar typ 169:- på en salong nere på stan, på a6 kostade samma produkt 99:-. Det är ända skillnad! Funderar på om jag kanske skulle klippa mig där uppe? De var himlans trevliga när jag var där inne idag. Någon som har klippt sig där innan? Usch, vill ju egentligen inte klippa mig, har ju sån frisörskräck. Men snart måste jag nog, får väl unna mig något fint efteråt. Typ som när man var liten och gick till tandläkaren.

Nä, nu ska jag se om jag hittar några snygga frillor på nätet, så jag kan bli lite taggad att ev. sätta mig i den där hemska stolen. God natt!

Några frisyrbilder som jag har sparat på datorn sen innan:



 


Sovmorgon

Nu sitter jag här på min sovmorgon igen. Dricker kaffe. Funderar på om jag ska gå munken eller inte. Skrev i förra inlägget att jag skulle ner på stan idag, men varför stressa ner dit innan jag börjar jobba, när jag ända slutar hyffsat i tid imorgon och är ledig på fredag? Nä, då tar jag det imorgon eller på fredag istället.

Igår var jag på Body pumpen
, hade med mig Annika som sällskap. Igår var jag rätt pepp inför passet, som jag inte alltid är. Och det känns i kroppen idag att jag var på hugget. Träningsvärk!

Gina tricot

Suttit och kollat lite kläder nu. Letar ju bestämt efter en grön cardigan. Jag vet att det finns en på H&M, men jag tycker den är lite för kort i modellen. Så nu har jag suttit och tittat på Gina tricot och de har fått in riktigt fina kläder och acessoarer. De hade bl a en grön cardigan. Fina jackor, örhängen, t-shirts hade de också. Tror nog jag får ta en sväng in dit på min sovmorgon på onsdag.

PS. Är det någon som vet om man kan ändra textfärgen? Jag tycker det ser lite tråkigt ut att alltid skriva med svart.

Klänning på bröllop

Nu säger de att det är vår. Men jag ropar nog inte hej riktigt än, även om dagen har varit underbar. Jag bara längtar efter att få ha vårkläder hela tiden, slippa den där fördömda vinterjackan! Men fortsätter det så här så verkar det lovande.

Sitter och fönstershoppar på nätet
. Hittade en jättefin klänning som jag skulle vilja köpa, för att ha på min kusins bröllop i maj. Men usch, jag tycker den är för dyr, kostar typ 8-900, vet ju inte om jag kommer använda den någon mer gång, hm.

Den kommer från Nelly.com. Men jag får väl fundera. Jag har ju egentligen bestämt mig för att jag ska köpa det jag verkligen vill ha, och istället dra in på impulsköp, alltså sånt som är fint för stunden men som jag tröttnar på snabbt. Får fundera lite.

 


Motion

Idag har jag varit duktig med motionen. Fint väder har det ju varit, så jag gav mig ut på ett varv runt munken. När det var avklarat packade jag väskan och gick till gymmet. Där blev det 20 min på crosstrainern och ett pass CX. Måste säga att det känns skönt i kroppen, den är helt slut, men på ett skönt sätt.

Nu har vi avnjutit varsin hamburgare, Andreas och jag. Det var gott. Nu blir det nog mys i soffan tills det är dags att lägga sig. Imorgon är det verkligheten igen och klockan ringer 04.45.


Melodifestivalen

Melodifestivalen är avgjord. Loreen vann. Jag tycker den låten var helt okej och jag är nöjd med resultatet. Igår var det lite fest. Vi började här hos Andreas en stund och gick vidare till Jens, där det var lite fler folk. Kul att träffa gamla sköningar igen. Vidare mot Kåren (som hade öppen kväll). Även där träffar man gamla goingar. Men jag fick magknip och det gick verkligen inte över. När Andreas kom fram och sa att han också hade ont i magen, då misstänkte jag att det var något, så jag gick hem. Andreas kämpade vidare lite till, men precis när jag hade kommit hem ringde han och sa att han också var på väg hem. Undra vad vi hade ätit - eller inte ätit, haha! Vi börjar misstänka att det var någon slags hunger för vi hade inte ätit så mycket under dagen, eller så var det något vi ätit, vem vet?

Idag skiner solen, jag ska nog ta ett varv runt munksjön snart. Man kan ju inte sitta här hela dagen. Får dock inte missa DH sen, såg ju inte det i tisdags och det är repris vid 14:10! Sen blir det väl att städa lite och jobbplanering.



Desperate housewives - bästa på TV!

Kläderna

Kläderna som jag har beställt har kommit. TYVÄRR var byxorna för små och de ska skickas tillbaka, jag har inte bestämt om jag ska ta en större storlek eller skita i det. Skorna passade i alla fall bra, och snyggar är dem! Nu vill jag ha riktig vår så att jag kan använda dem.

Igår blev det en liten spontankväll. Jag och Andreas köpte pizza och tittade på film; de tre muskitörerna. Sen ringde Bardh och sa att vi skulle gå till kåren. Så 21:30 hoppar jag in i duschen och 22:00 går vi mot Elin. Haha, lugn kväll för övrigt. Ikväll gör vi respris men då blir det nog helkväll. Det är tydligen många som ska ut idag.

Idag är det ytterligare en sån där skön lördag med inte så många måsten. Tänkte ta en promenad/gymma, åka till Forserum och säga hej till pappa och städa lite. Får väl ta och ge mig ut snart, innan solen försvinner. Bye!

Sovmorgon

Idag är det onsdag och jag har sovmorgon. Det är så guldvärt! Jag brukar ju i och för sig gå upp hyffsat tidigt ändå, blir för trött av att sova länge, haha. Håller på och tvättar lite och avnjuter en kaffe. Solen skiner ute, dock är det ju ingen värme dirket. Jag hade tänkt att ta en promenad nu på morgonen, men vaknade med huvudvärk och börjar känna mig förkyld igen, så det blir nyhetsmorgon och lite städ istället.

Attityd. yeah.


Vårjacka

Jag är ju på jakt efter en vårjacka nu. Hittade en som verkade fin på Lindex, men fanns tyvärr ingen kvar i min storlek, buu! Men nu satt jag och surfade på junkyard.se (där jag precis har beställt byxa + skor!!) och hittar en jacka som verkar frääään! Det är märket WEMOTO, vilket jag inte har hört talas om innan.

Den gröna är fin, men jag föredrar nog den svarta. Sjukt sugen på att beställa, dock rätt dyr, hm. Hittade en snygg t-shirt också. Jag tror man ser riktigt cool ut i den, eftersom det är solbrillor på, hahah! Den är från märket SKANK vilket inte heller är så känt för mig, men jag är ju i och för sig inte särskilt insatt i sånt där, jag köper ju det jag tycker ser snyggt ut. Denna är dessutom ekologisk, vet jag inte riktigt vad det innebär, men det låter greejt!

 

Dessa tåls att tänka på. Mitt i allt hittar jag faktiskt en väska också. Jag som aldrig hittar väskor jag tycker om. Den är från Svea, blå med blommor. Jag tänker att den blir snygg med mina mörkblå Converse.

 

Så, det är mina kläddrömmar just nu, det varierar ju rätt ofta, haha! Nyss tränat Body pumo så nu blir det duschen och sen mys i soffan. Imorgon är det onsdag vilket innebär sovmorgon, me like! Bye!


Skor

Har spenderat lite tid inne på newlook.com. En affär jag besökte när jag var i London och jag gillart. TYVÄRR så verkar de inte ha mindre skor än storlek 37, katastrof! Engelskmän(-kvinnor) har nog inte små fötter :(.
Så hittat massa snygga skor nu, som inte finns i min storlek. Men men, se och njut.


Sol

Söndag morgon och solen skiner. Det är så himla skönt att vakna upp och det är ljust. Det är söndag, jag sitter här med mitt kaffe och fundera på vad dagen har att erbjuda. Jag och Andreas ska ta en sväng med bilen sen. Det blir Biltema, Ica maxi och kanske a6.

I veckan beställde vi kläder från Junkyard. Det var 10% rabatt plus att Andreas hade lite extra rabatt för han handlar så mycket kläder där (!!!). Jag köpte i alla fall ett par byxor som jag har pratat lite om och ett par vita converse. Dock fanns inte byxorna i min storlek så jag chansade och tog en storlek större, de ska ju ändå vara pösiga så det kanske inte gör något.

Så detta kommer hem till mig i veckan. Då blir jag happy happy! Hahah..


Idrottsföreläsning

Idag har jag varit på HLK på idrottsföreläsningar. MTI, Lgr 11 och lite Zumba har hunnits med. Får se om det blir någon Zumba på kommande idrottslektioner, haha!
Efter det var slut gav jag mig ut på en rask promenad runt munken. Kunde inte låta bli eftersom set var så fint väder.
Imorgon är det fredag och helg, slutar relativt tidigt, fint! Inget direkt planerat i helgen så det blir nog lugnt tror jag. Kan behöva en sån helg också.
Nu ska vi se vem som åker ut i biggest looser! Bye


RSS 2.0