Halloweenfest

Då bestämde jag och Linda precis att det blir halloweenfest på lördag. Ska bli roligt, hoppas mina granna är på bra humör. Tar tacksamt emot förslag! Har faktiskt ingen idé just nu, så hjääälp!

Ge-kås

Igår tog jag och Sabina en tripp ner till Ullared. Det blev en hel del shoppande. Vi såg också en glimt av allas vår Ullareds-Morgan. Vi gick dock inte på signeringen av hans bok.

Det var ett litet urplock vad som hamnade i kassarna igår. Men det blev även: blockljus, spade att ha i billen, reflexer, isskrapa, termobyxor, ramar, presentpapper, en julklapp (kan jag ju inte säga vad det är ;), sportbag, handväska, halsdukar och vantar.. och lite småskit till..


Handla handla

Yes, imorgonbitti bär det av till ullared med lillsyrran. Då ska det shoppas loss! Har skrivit mig en lista, som jag antagligen kommer glömma hemma, som vanligt. Men brukar ju gå bra ändå!
Nu ska jag gå och handla lite god mat som jag ska laga till mig och min karl ikväll och även lite goda frallor eller något som jag och syster ska äta imorgon på vägen dit! Tjaarå!

Virkade mössor

Nu är jag klar med min rosa mössa också. Den vita har varit klar ett tag. Problemet är att jag inte kan bestämma mig vilken färg jag vill ha på blomman. Blomman på bilden är inte fastsydd än, för jag vet inte om jag vill ha den. Nu blir det till att göra några pannband också, för det är gött när man är ute på promenad! Skillnaden mellan mössorna är att den vita sitter mer tajt på huvudet och den rosa är mer "häng", om ni fattar!


Syfestivalen

Hittade en reklamsida i en av tidningarna om "Syfestivalen" i Stockholm. Alltså en symässa. Hade vart kul att titta in och få inspiration. Jag är ju dock ingen höjdare på att sy och sånt, men meningen är väl att man ska lära sig här i livet? ;) Ska i alla fall fundera på det.

4-6 november
http://syfestivalen.se


Pannkakor och mys

Pannkakor med vispgrädde och blåbär - nam!

Julmagasin

Då gjorde jag som min kollega, gick och köpte massa julmagasin. Här ska vi leta pyssel och recept och annat kul som ska göras till jul!


Kvällens läsning.

En tavla

Nu har jag gjort en tavla. Den blev inte så bra som jag ville den skulle bli. Men det var första gången jag målade på canvas så nu vet man ju lite till nästa gång.

Den har sina skavanker och jag var inte riktigt lika bra på att måla raka streck som jag trodde. Skulle gärna haft kvar så att det var vita streck, men det hade klabbat så mycket under tejpen så de fick bli svarta streck. Voila!


Städsöndag

Idag var det dags att ta tag i städningen här hemma. Än så länge har jag i alla fall diskat, dammsugit, städat toaletten och plockat grejer. Nu vill jag ändra om lite här hemma. Jag har sett på styleroom.com att det är många som ställer sina böcker i färgordning. Det tycker jag blir snyggt! Så jag gjorde det. Men jag har inte riktigt lika många böcker (i alla fall inte framme, studentlitteraturen ligger gömd någonstans).


Grattis Emma 24 år!


Väst

Klickade hem en väst från tradera som kom i brevlådan igår. Hela 1 kr fick jag ge för den (+40 kr frakt).
Helt ok!


Ge-kås

Nu verkar det som att det blir Ullared och ge-kås nästa vecka. Om jag får som jag vill. Har nämligen min lediga fredag då så det skulle passa väldigt bra. Var inne på ullareds hemsida nu, de har till och med en egen blogg, som dessutom uppdateras riktigt flitigt: www.gekas.se/blogg
Nu ska lista skrivas vad man ska inhandla, den listan glöms förvisso alltid hemma, men en lista ska göras, så är det bara!

Bild lånad från hemsidan...

En söndag

Snart var helgen slut igen. Har inte fått så mycket gjort denna helgen. Men inspirationen kommer ju och går. Just nu har jag inte jättemycket idéer, men sparar mig till jul ;) Tänkte åka ner till Ullared snart och handla lite till julen, får se när det blir av.

Just nu har jag en potatisgratäng och färskostbakad lax i ugnen, hoppas det blir namnam! Får se om jag blir sams med symaskinen sen, hade ju varit fint med lite nya kuddfodral nu.


Julbabbel

Nu är det så att jag har börjar längta till julen. Inte julafton, julen. Jag vill julpynta och julpyssla här hemma. Jag vill julbaka. Jag vill tillochmed (!!!) att snön ska komma. Det är nog första gången sen jag var typ 6 år som jag längtar efter snön. Eller jag längtar inte, men jag kommer nog inte bli lika missnöjd som vanligt när den kommer :)

Jag har lite tankar om vad jag ska fixa här hemma så det blir julmysigt. Men det är väl bäst att börja pyssla nu, så man hinner klart.. eller? ;)

Var ju på Ikea idag, dit har julen redan kommit. Skulle köpa ett ljusfat att ha adventsljus på, men de vita som jag ville ha var slut. Snacka om framförhållning för alla andra. Sen ska jag köpa en gran också, en plastgran. Jaaa, jag vet att det är mysigare med en riktig. MEN det har jag testat på några jular nu och jag tycker faktiskt inte att det är värt bördan med allt satans barr överallt, särskilt när det i år är typ jag som kommer att uppskatta den, nope, inte värt.


Fredagsshopping

Slutade någolunda tidigt idag så tog en sväng upp till a6 med syrran. Siktet låg inne på nya skor.. och det blev det. Två par kängor. Jag tänkte ju faktiskt köpa nya gympaskor att ha på gymmet, men hittade inga fina. Ska nog ta en sväng på söndag med om jag orkar, för de jag har är så utslitna att de inte är sköna längre. På ur&penn var det billigt som vanligt, jag köpte 5 par nya örhängen för 125;- finfint.
Det blev shopping och fika på Ikea också. Köpte ett vitt bäddset, som jag ska ha till jul då mina rosa och lila inte passar så bra ;) och en rund mysig matta.








Tyger

Suttit och tittat på etsy.com nu en stund. Finns mycket fina grejer som man vill beställa. Där kan man hitta superfina tyger som är både ovanliga och faktiskt rätt billiga. Men det är ju frakten till Sverige som kostar. Ska nog beställa lite tyg såsmåningom som jag ska göra tavlor av. Här är några favoriter:





Godis från Lagerhaus






Söndagspyssel

Idag har jag gjort lite allt möjligt. Var ute i Forserum och bytte torkarblad, damsög bilen och pappa tvättade bilen åt mig. Lite nytta gjord i alla fall. Sen har jag målat lite gipsfigurer. Jag märkte att jag måste köpa smalare penslar. Funderar på att köpa annan färg också, inte helt nöjd med den jag har.

Ingen bra bild på änglarna, men jag var inte helnöjd med dem (på nära håll) så det gör inget :) Avslutade med spraylack eftersom färgen jag målade med är matt, tog lite glitter på med, för det kan ju vara lite fint! Vet inte riktigt vad jag ska göra med figurerna, men det märker vi. Eller jo, de lila rosorna ska jag ha när jag dukar, det blir fint till mina beige tallrikar, tror ja!


Gips

Ja, jag vet att man inte ska ta med sig jobbet hem.. Men har köpt lite ros- och ängel gjutformar så det blev lite gips idag. Tror dock jag ska måla änglarna lite annorlunda än man brukar, men får se :) Kul med gjutning. I dessa formar kan man gjuta beting, tvål eller gips.. Bara att använda fantasin, jag ska nog testa lite betong också, men det får väl bli i vår när man kan vara ute och blanda.




Bricka

Här är min bricka som jag köpte på second hand för en 10a. Jag slipade ner den lite eftersom den var lackad. Började med vit hobbyfärg, men det var ingen höjdare. Så det fick bli den vita hobbysparyen tillslut ändå ;)



Frustration

Nu sitter jag här, en sen lördagsförmiddag eller en tidig lördagseftermiddag, beror på hur man ser det. Har ätit en god frukost och tänkte ge mig på att sy mina kuddfodral. Men jag och symaskinen samarbetar inte, fattar inte varför tråden hoppar ut hela tiden, får ringa hit syrran sen som är syexpert, typ.

Så tills dess är det väl lite städning som gäller. Sen ska jag göra hemgjorda köttbullar och potatismos - muuums!

Vinterbeställning

Häromdagen gjorde jag mig en vinterbeställning från Ellos. Jag som aldrig brukar köpa grejer därifrån. Men de hade bra erbjudande och hittade mycket fint och bra. Blev 4 (!) par skor och en vinterjacka. De flesta av skorna var dock behövliga vinterskor. Men utöver att handla skor så jag överlever vintern så köpte jag ett par bruna kängor, de ser jag fram emot. Jag vill ju egentligen ha ett par svart också, men det får vänta lite.


Höstmys

Nu när det börjar bli så mörkt ute så är det dags att ta fram alla mysiga ljus, och jag gillart! Älskar ljus, det är supermysigt. Min nya 5-armade ljusstake är nu invigd. Denna omgången blev det lila ljus!


Kanelbullens dag

Idag är det Kanelbullens dag. Jag har inte ätit en enda kanelbulle. Inte bakat några heller. Men jag är inte så förtjust i bullar så jag kan lika gärna vara utan, hihi.
Trött tjej har legat på soffan sen hemkomst. Men så är det vissa dagar, snaark! Pyssel ligger lite på hyllan under veckodagarna känner jag, det får till största del bli på helgerna när man är pigg och har ork! På listan ligger att sy kuddfodral, göra klart mössor, tavlor, gipsfigurer som jag ska ha som bordsdekoration m.m.
Tjing-a-swing

Ljusstake

Tog fram sprayburken igår eftermiddag när det fortfarande var fint väder ute. Det var min ljusstake som fick en liten make over samt en servetthållare(?).


Second hand och loppis

Igår var jag och Sine på second hand- och loppisrunda. Vi började nere på Kulturhusets loppis. Där tyckte jag mest att det var rörigt, gick inte hitta något fynd då allt mest såg ut som skräp tyckte jag. Sen gick vi bort till Röda korset vid tändstickområdet. Där inne hade jag inte vart innan, de hade väldigt fint och ordning och reda och det gillar jag. Köpte dock inget där. Åkte vidare till Erikshjälpen på Solåsen. Där köpte jag en bricka och ett tidningsställ som ska få en uppfräschning.


Grön chili

Snart dags att skörda ;)


Lördag förmiddag

Nu är kaffet uppdruckit och jag ska strax iväg och möta upp Sine. Vi ska gå på Kulturhusets loppis, torget, Erikshjälpen och kanske en sväng på a6 med. Blir en trevlig lördag tycker jag! Rätt gött väder med, ingen sol dock men ganska behaglig temperatur!

RSS 2.0