Panduro

Nu märkte jag att Panduro har (äntligen) gjort om sin hemsida. Jag fick en liten idé om hur jag ska göra tavlor nu. Men det avslöjar jag inte förrän jag har testat, hihi. Ska nog beställa från Panduro inom en snar framtid, vill köpa hobbylack, tunna penslar, textilpennor och smyckeslim.. åtminstone, men det blir väl antagligen mer sen.

Coolt tyg från IKEA


Första advent

Trevlig första advent i efterskott! Nu bakar jag lite. Det blir Blåbärstryffel med vit choklad - farligt!


Lördagens shopping

Min och Sines shoppinglördag:

Jeans från H&M

Strumpbyxor och silverarmband från Gina tricot

3 stycken långärmade tröjor från Carlings, det var 50% på alla tjejöverdelar, jag och Sine var överlyckliga!

En stjärna från Indiska


Ut på stan

Alldeles strax ska ajg och Sine ut på stan och se om vi hittar lite fina grejer! Ikväll är det tjejfest så det smäller om det, pang pang! hah. Vi har tema glitter och glamour med inslag av advent.


Pynta

Ha! Nu har jag börjat julpynta. Det är inte ens 1:a advent. Men jag känner så här; att det är lika bra att göra det när man har lust, än att vänta tills det är första advent och vara trött och inte ha någon lust alls. Jag har väl inte pyntat så jättemycket. Bytt gardiner i köket, från rosa till vita, någon duk, någon tomte osv.


Julkort

Fick en såndäringa från posten idag, ni vet en sån man lägger i de julkort man ska skicka iväg. Nu blev jag väldigt sugen på att göra julkort - men vet inte om jag kommer hinna fixa några, kanske får köpa istället. Men det är ju lite roligare om man har gjort dem själv när man skickar iväg dem.

Ska kolla lite idéer på nätet nu..

Lussebulle

Igår så firade jag och Andreas 1 år tillsammans, hihi! Vi gjorde potatis- och purjolökssoppa med 3 olika sorters vitlöksbröd. Väldigt enkelt, men mmm vad gott! Sen gjorde vi även lussebullar och de blev riktigt goda. Finns mycket olika saker som jag vill baka nu, får se om man hinner med det bara.

Nu sitter jag och funderar ut lite snacks/tapas att bjuda på på vår tjejfest på lördag. Det ska vara enkelt men ändå jätegott. Mhm, ska fundera lite till.. Har ni något gott recept? Tipsa gärna!

Rosa lampa

Sprayade om en loppislampa i eftermiddags. Det blev faktiskt helt okej. Dock kom det färg på sladden också, jag tejpade bara in början av sladden.. Men man lär sig av misstag. Jag har kvar lampskärmen som hörde till lampan, jag tyckte den var i snyggt skick.

  • Rosa hobbyspray, Biltema
  • Gammal lampstomme som har snygg form

 


Hösttrött

Jag har sagt det innan och säger det igen, jag är så hösttrött! Med det menar jag att i min hjärna är det kväll när det är mörkt, alltså redan vid 16-17tiden och efter det orkar jag inte göra något alls! Nu får det komma lite snö snart så att det blir ljusare ute. Nu sitter jag här med min kaffe och lite kex med färskost; olivolja och vitlökssmak, gott.
Snart ska jag iväg på kalas hos Fia, hon fyller på tisdag, om jag inte minns helt fel.

Sabina var här förra helgen och kollade lite på symaskinen, så i veckan får det väl bli av att sy alla de där kuddfodralen som inte har blivit av.

Snart är det dags att baka peppakakor!


Solskenspromenad (14/11)

Idag är der måndag och då slutar jag rätt tidigt. Jag och Sine tog en promenad på 2 timmar i det fina vädret. Tog strandpromenaden bort till Liljeholmen och halva Rocksjön tillbaka för att avsluta med Munksjöbron. Härligt att röra lite på sig. Jag passade på att plocka lite stenar och pinnar som jag ska ha till lite olika saker. De ska sprayas/målas/lackas eller bara vara som de är. Några hamnar med ljus på ett fat och andra ska bli ringar.


Sprayfärg

När jag ändå var ute och åkte med bilen idag så svängde jag förbi Biltema för att hitta lite snygga sprayfärger. Har ju bara silver och vit hemma. Men idag blev det orange, röd, rosa och frostat glas.
Så småningom ska jag spraya lite flaskor i olika färger för att sedan ha som dekoration/vaser.


Biltema 59,90:-

Loppislampor

Idag tog jag en sväng bort till Erikshjälpen på Solåsen. Det är så himla roligt att titta på grejer. Att det finns så mycket olika saker, så mycket udda och roliga grejer. Kunde köpt bra mycket mer, men får vänta lite på godare tider! Köpte litegrann iaf. Två lampor som ska piffas upp, 50 och 20 kr/st, pepparkaksformar, 1 och 2 kr/st samt LP-skivor för 10 kr/st. Skivorna ska bli dekoration på väggen. Köpte de omslag som var snygga och färgglada! Min favorit är Lili och Susie. Dolly Parton-skivan kanske blir en klocka så småningom.






Bloggtips

Nu har jag makaroner på spisen och falukorv i ugnen. Jag är väldigt hungrig. Men nu är det bara att vänta. Jag tänkte jag skulle tipsa om lite roliga/bra bloggar.

http://www.centsationalgirl.com/ - Visserligen på engelska, men mycket roliga pysseltips!
http://designtjejen.blogg.se/ - Inredning
http://minkreativa.blogg.se/ - Sjukt snygga tavlor



Chili

Min chili växer som bara den. Det roliga är att jag trodde det skulle bli grön chili och att den var klar för att skördas. MEN icke! Nu börjar den minsann bli röd färgad så det är ju röd chili jag odlar, haha! Det blir riktigt trevligt i fönstret med små röda chilis.

Idag ser vi inte ett regnigt Jönköping, idag är det mörkt


Mej hjärta sparyfärg

Hobbysprayfärg är verkligen min grej nu. Man förnya så lätt med lite ny färg. Jag har några tankar vad jag ska göra, behöver bara en loppisrunda! Men min favoritloppis (egentligen är det en second handaffär) här i Jönköping har bara öppet tisdag, torsdag och lördag. Det tråkiga är att jag slutar rätt sent både tisdag och torsdagar. Men ska förhoppningsvis hinna dit en sväng på torsdag, för imorgon har vi APT och då är jag hemma rätt sent.

Lite saker som har fått nytt liv med sprayfärg:





Efterlyses:

Tips på affärer som säljer bra sprayfärg som är prisvärt! Jag har handlat min färg på Biltema, men de har inte de färgerna som jag söker.. Så tips tas tacksamt emot!


Förslag!

Sitter och försöker klura ut vad jag ska bjuda på för mat på min "halv-åtta kväll" på fredag. Jag tror jag har hittat förrätt och huvudrätt, men är inte helt hundra på dem heller. Så om ni har något mumsigt recept att dela med er av, skriva gärna :)

Adventljusstake

Är lite uppe i varv nu när jag har städat här hemma. Så hade lite energi att pyssla ihop nåt. Nu blev det adventsljusstaken. Vet inte riktigt om den är helt klar än. Men så här är den än så länge.

 

Detta har jag använt, än så länge.
  • 4 blockljus, Ge-kås
  • Ljusfat, Åhléns
  • Siffror, Åhléns
  • Kottar, skogen
  • Vit hobbyspray, Biltema
Sprayade kottarna lite lät vita, det tyckte jag blev snyggt.


Pepparkaksformar

Igår var jag en liten sväng på stan innan jag började jobba. Hittade väldigt fina pepparkaksformar som jag inte kunde låta bli att köpa.

Det blev en fjäril från Indiska, 25:-, ett hjärta och en ängel från Lagerhaus för 12:- st.

 

Nu har jag kantarellmackor i ugnen, det doftar mums!


Ugglemani

Det sker ugglemani över världen. Jag tycker egentligen att ugglor är lite läskiga, men fina att titta på. Jag satt här i soffan och höll på att somna, så det fick bli att pyssla lite. Tog min tidning och ritade av ugglemallar, presentpapper, limstift och en sax. Resultatet blev väl sådär, men lite sysselsättning skadar ju inte.

En liten juluggla


Inspiration

Nu är höstmörkret här och inpirationen har gått i ide känns det som. Nu är det mörkt redan vid 17 och är inte särskilt pysselsugen :(
Men det kommer nog tillbaka om någon månad då advent är här och adventljusstake ska pysslas ihop och lägenheten ska julpyntas. Fast jag är ju inget fan av julpynt, så det blir inte jättestor förändring här hemma.
Om inte annat kunde jag inte låta bli att titta lite efter nyårs kläder :) Jag som inte ens vet vad som ska hittas på över nyår, hihi!

Klänningar från Nelly



RSS 2.0