Garn, garn, garn

Köpt en ny bok om garn nu. Haha, värsta tanta är jag! Men det är kul att titta i och få lite inspiration. Fick lite idéer som jag ska göra. Passar bra när hösten snart är här, för de senaste dagarna har det typ varit sommar, vilket jag gillar. Men när höstmörkret kommer kan det vara kul att ha något att hitta på om kvällarna :)


Fredag

Nu är det fredag igen. Veckorna går både långsamt och väldigt snabbt, på något vis. Lugn kväll ikväll, ska bort till Linda och snacka lite skit. Skönt eftersom jag jobbar länge idag. Imorgon tänkte jag och Sine dra ut på nya äventyr. Hahah, torget kolla om loppisen på Kulturhuset är något att ha och kanske ta en gooood fika med.
Trevlig helg!


Kaffeservis

Idag var jag och hämtade min kaffeservis som jag klickade hem från Tradera. Ett riktigt spontanköp, jag behöver ju ingen kaffeservis. Men nu är den här och den är väldigt fin och den var väldigt billig (typ 20 spänn + frakt) så det är bra! Nu får jag nog ha kafferep hos mig någon dag. Haha!


Sovmorgon

Har precis druckit en kopp kaffe och samtidigt kollat lite skor och kläder på nelly.com. Det är ju inte svårt att hitta något man vill ha, men man kan ju inte köpa allt.. Men ska iaf fundera över dessa:


Ugnspannkaka

Skrattar lite åt fysikens lagar medan jag gör ugnspannkaka. Vad händer med min pannkaka? Haha!


Helgen som gick

Har spenderat helgen i Göteborg. Det har hunnits med bokmässa, fin-middag, hotellfrukost, shopping, rödvin, fika, öl, tjejsnack m.m. En riktigt trevlig helg, superkul att komma ifrån Jönköping lite.

Bokmässan var faktiskt över förväntan. Jag har ju aldrig varit på den innan, men vad mycket det fanns! Nu vet man ju mer till nästa gång. Jag handlade två "kokböcker" och lite tidningar. Jag har ju ingen koll på skönlitteratur och sånt. Men nu i höst kanske jag ska ta och börja läsa lite. Ska bara hitta någon bra bok.

Hotellet var också över förväntan. Måste nog ta en tripp tillbaka någon gång i mitt liv. På lördagen kom Maja och hämtade upp mig så åkte vi ner mot avenyn och shoppade och åt lunch. Vi gick säkert på stan i flera timmar, men ändå hann vi inte titta i så många affärer, haha! Vi tog tid på oss kan man säga. Men vi hittade vad vi säkte; skor! Det blev även en blus, armringar, rött läppstift och en ljuskrona att hänga i fönstret.

Nu är det tillbaka i verkligheten, ta ett tag i och röja i lägenheten.. om jag orkar ;)


Rosa pumps

Hittade ett par supersnygga rosa pumps från H&M. Jag tror jag måste köpa dem..

Göteborg

Nu går bilen strax mot Göteborg och bokmässan med kollegorna. Ska bli kul att komma iväg lite! Det blir premiär för att gå på bokmässan för min del också. På lördag ska jag möta upp Maja och så ska vi shoppa och sen ut och härja i Göteborg på kvällen, kommer bli kuljul!

En ointressant sak med. Min chiliplanta har fått blommor! När det började bli knoppar var jag nästan säker på att chilin skulle börja växa ut, men icke. Det kom vita blommor istället, haha!


Syjunta

Nu ikväll har jag och Sine haft "syjunta", haha! Alltså druckit kaffe, tjötat och virkat. Jag har ju gjort klart min vita mössa nu, ska bara sy fast en vit blomma också, men igår när jag var och handlade garn så fick jag tydligen tag på fel vit färg. Tråkigt. Så nu får jag åka dit och köpa nytt innan den blir klar. Det får bli på måndag eller något för i helgen ska jag ju till Göteborg. Bokmässa och spa-hotell med jobbet och sedan gbg city dag och natt med Maja. (Längtar till helgen!) Men på tal om mössor så hittade jag denna (se bilden) som jag tyckte såg lite rolig ut. Funderar på att göra en sån, frågan är väl om man kommer använda den, men har jag slitit med att göra den så får jag la använda den också! Haha! Bilden är lånad från Jarbo.se där det också finns en hel del gratis virk- och stickbeskrivningar för er som sysslar med sånt! ;)


Svart rosring

Pysslade ihop en ring häromdagen. Det blev en med en svart ros. Fler sånna ringar kommer det bli, ska bara hitta ett bättre lim, funderar på att köpa smyckeslim.


Vinterjackor

Suttit och kollat lite vinterjackor på junkyard.se. Tänkte köpa mig en fin vinterjacka i år, känns som det var ett tag sen. Men när man köper den via internet så vet man ju inte riktigt hur varma de är, men men man får väl lite på beskrivningen.

De här jackorna fastnade jag för:







Jag är ju ute en rosa jacka.. Så de två rosa ligger ju lite bättre till. Men jag ska hålla utkik ett tag till innan jag beställer, de kommer ju in nya vinterkläder hela tiden nu. Bilder hämtade från junkyard.se.

Knappyssel

Fick en liten idé om att sy fast knappar på kläder. Så testade lite. Tog en vitt linne från h&m och sydde fast rosa knappar i olika nyanser och storlekar. Tänkte kanske göra ett svart linne också, fast med blandade färger! Men det tog lite tid att sy fast knapparna, särskilt med mitt tålamod ;)


Ny hårfärg och mangosmoothie

Nu har jag varit uppe hos Sabina och färgat håret. Hon blev rödhårig och jag blev blond. Blond har jag väl varit hela tiden. Men jag har faktiskt fått en lite mer "naturlig" blond färg nu än den jag hade innan som var ungefär platinablond. Det tycker jag också är fint, men nu till hösten känns det bra att bli mer mörk i håret. Skulle kunna tänka mig att bli lite mörkare ändå, men det får jag nog grunda på lite...

Nu sitter jag här och avnjuter en god smoothie. Tänkte att jag skulle kolla in lite höstskor. Ååhh, det är ju så kul att köpa nytt! :)

Mangosmoothie

2 dl fryst mango (bäst om den fått tina innan, tycker jag)

3 dl mjölk

ca 1 dl mild vaniljyoghurt

Mixa i en mixer, drick med sugrör (viktigt!)

 

 


Ljushållare

Har gått lös på att sparya om saker här hemma. Mina ljushållare blev nästa offer.. Tidigare var de svarta och då hade jag klotformade guldljus. Nu blev de vita med ceriserosa ljus. Hade tyvärr ingen förebild.

 


Min stol

Idag tog jag äntligen tag i att göra klart min stol. Jag är faktiskt nöjd med resultatet, dock var det svårt att sparymåla jämt, men det är väl något man får öva på.. :)

Material:
  • En äldre stol, Myrorna
  • Tyg från Village
  • Hobbyspary från Biltema
  • Häftpistol



Kylskåpsmagneter

Gjort lite nya kylskåpsmagneter. Tanken var väl att göra lite som kylskåpspoesi, men just nu är fantasin helt väck, så det blev bara några få kom-ihåg-ord. Kom gärna med tips om vad jag kan skriva på dem!

Material:
  • Hobbyfärg, Panduro
  • Träknappar, Panduro
  • Svart/grön glitterpenna, Eko
  • Magneter på ark, Panduro




Second hand

Idag har jag vart borta på Erikshjälpen på Solåsen och fyndat lite. Alltid lika kul och gå och titta på grejer, där kan man verkligen hitta lite udda saker. Jag köpte väl inte jätteudda saker, men är nöjd :)
Det blev:
  • Ostbricka med tillhörande knivar, 45:-
  • 5-armad träljusstake, 25:-
  • Liten lila skål, 10:-
  • Träljusstake för stora värmeljus/blockljus, 5:-
  • Liten hjärtformad stekpanna, 10:-
  • Cerise tyg, 15:-
  • Trasmatta, 10:-
  • Röd servetthållare, 10:-
  • Stor vit kruka med ros på, 25:-




Träsakerna; ljusstakarna och servetthållaren, ska få nya färger, antagligen blir de vita. Tyget ska bli åtminstone ett kuddfodral till soffan. Krukan passar fins till min ny-gamla skänk, får dock se om jag behöver sparya den vit för nu var den nog lite vit-beige.
Sen kom mitt Panduro-paket idag, så det blir pyssel HELA helgen! Wiho!

Beställt pyssel

Det blev en dyr dag. Beställt lite pyssel från Panduro nu. Lite magneter, gips, färg, glitter m.m. Så nu blir det höstpyssel framöver.
Nu ringde grannen på dörren igen, ytterligare två liter kantareller, jisses så snäll han är!

Höstjacka

Sådär! Nu beställde jag jackan som jag har spanat in ett tag på hm.com. En höstjacka blev det, så nu måste jag spana efter en riktigt varm vinterjacka också :)






Höstskor

Suttit och tittat runt lite på höstskor. Det är ju inte lätt att hitta några som har allt; snygga, varma, bra sula så man inte halkar, vattentäta osv. Men det blir väl till att köpa ett gäng skor när nästa lön kommer! :)

Din sko, 499:- st.

Kängor från Scorett 799:- Tycket att beige skor är fint! Så ska nog försöka hitta ett par!

 


Sjukling

Nu är har jag varit och är fortfarande sjuk så det händer ju inte så mycket här då. Misstänker att jag har fått öroninflamation så måste ta mig en tripp till vårdcentralen imorgon.
Men snart ska jag beställa pyssel från Panduro. Jag fick ju 20% på hela mitt köp för att man ställde upp i "skapa nytt"-tävlingen. Sen kan det vara lite kul att ha lite pyssel och knåpa med nu när hösten kommer, tycker jag.

www.pandurohobby.se


StyleRoom

Tänkte tipsa om en superbra inredninssida för alla som har/eller brukar köra fast med inredningen hemma. Sidan är uppbyggd som så att privatpersoner lägger upp bilder på sitt hem. Man får många bra tips på hur man kan förnya hemma och att det inte alltid måste kosta skjortan för att ha det fint hemma.

www.styleroom.se

och min egen sida på StyleRoom (som inte är särskilt spexad, men någon gång kanske?): http://www.styleroom.se/users/lindasfantasi

Kuddfodral

Idag när febern har gått ner lite och jag inte har sovit bort riktigt hela dagen, så kände jag mig lite rastlös. Så jag tog fram symaskinen jag köpte i somras och kollade igenom instruktionerna. Ja menar, det var ju ett tag sen man sydde på symaskin, och den var ju inte som den man sydde på i textilslöjden i skolan. Men det gick väl helt okej. Två kuddfodral blev det i alla fall innan jag tröttnade, ska sy ett till tänkte jag, men orken orkade inte. Det får bli i helgen.





Tyg från IKEA.

Lagerhaus

Suittit och spanat lite på Lagerhaus's hemsida nu, de har ju endel finfina grejer. 12 septemper öppnar deras webshop, men vi har ju Lagerhaus nere på stan. Då kan man ju hoppas att det finns grejer i webshopen som inte finns i butiken. Här är ett handplock av mina favoriter:

Prickigt är fint! Det är lite roligare att diska om man har en snygg diskborste.


Vit flätad brödkorg


Har fått lite dille på att kolla in kak- och tårtfat. Sällan man använder det dock, men de är så fina.
Jag ska nog se om jag hittar något fint kakfat på second hand.


Snygga salladsbestick.

Ännu ett kakfat, denna varianten är turkos.

Prickig förvaringslåda. Jag tror jag gillar grönprickigt!

Kokbokshållare, denna skulle jag köpa.. om det var vit. Men de kanske kommer i fler färger.

Snygga stearinljus, lite färg piggar upp ett rum.




Ugglor har kommit in i inredninsvärlden och jag gillart! Döfina är dem. Måste ha!


En kompis till den andra ugglan.

Bilder är hämtade från lagerhaus.se

Klädspan

Så här när man ligger hemma med feber finns det inte jättemycket att underhålla sig med. Så ligger och kollar lite kläder nu, men blir inga klädköp denna månaden, men titta kan man ju göra! :)



Bilder från junkyard.se

Renskavsgryta

Fick för mig att testa något nytt idag; renskavsgryta. Säger bara fy fasen vad gott! Kan bli så att det hamnar på nästa halv åtta hos mig :)

Recept:


Ingredienser
för ca 2 pers (beror på hur hungrig man är ;)
Färskpotatis eller annan potatis
5 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 pkt renskav
1-2 msk kantarellfond
En stor näve champinjoner
2 nävar kantareller
1 gul lök eller en halv purjo
salt
vitpeppar
vitlök

  • Sätt på vatten till potatisen, lägg på lock så det går fortare.
  • Bryn renskaven.
  • Lägg över renskaven i en bunke. Lägg i potatisen så fort vattnet kokar.
  • Bryn lök, champinjoner, vitlök, kantareller.
  • Lägg i renskaven i svamp- och lökblandningen. Salta peppra. I med grädde och fond. Låt sjuda/småkoka tills potatisen är klar.
  • Servera med svartvinbärsgele.

Hur lätt som helst och mumma!

Böcker

Idag kom det hem lite böcker som jag har beställt från adlibris, ska bli kul att titta i :)





Skriver lite mer om böckerna när jag har kollat igenom dem. :)

Årets granne

Nu nominerar jag min granne till årets granne. Ja, inte han som spelar dunkadunka jämt, utan han som ringer på och undrar om man vill ha 2 liter nyrensade kantareller! Fasen så gott.

Självklar kvällsmat:
Kantarellmacka med rökt renost

Mansförvaring

På tal om IKEA, så hittade jag denna artikeln:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13570578.ab

Läs själva, roligt värre!

Städat och handlat

Idag kan det ha varit den mest effektiva dagen i mitt liv, det känns så i alla fall. Jag har städat lägenheten och vart runt stan och handlat.

Jag har:
  • dammat möbler
  • tvättat
  • diskat
  • slängt kartonger och annat skräp
  • vart några rundor nere i källarförrådet med stolar och grejer
  • möblerat om lite
  • spraymålat ljusstakar
  • putsat fönster
  • dammtorkat golv

Sen när man väl har städat så är det ju kul att åka och handla lite, så det gjorde jag. Tog en sväng till IKEA, Biltema och Rusta. Plånboken blev liiiite tunnare men detta blev det:
  • Gul lampa att ha på pysselbordet, IKEA
  • Dokumentförvaring, IKEA
  • Pennförvaring, IKEA
  • Papperskorg, IKEA
  • Glödlampor till köket, IKEA
  • Canvas tavlor som jag ska måla, Rusta
  • Sprayfärg som jag använde till ljusstakarna, Biltema
  • Skoställ, IKEA
  • Hatthylla, IKEA
  • Glasburkar, IKEA
  • Närkorgar som förvaring


Det ser fortfarande rörigt ut på bordet, men
det är i alla fall en förbättring mot vad det såg ut innan! :)

Städdag

Idag blir det att städa här hemma. Ska försöka hinna med (och orka): bära saker till förrådet, slänga kartonger och annan återvinning, putsa fönster, moppa golv, tvätta blabla! Vi får se om det blir ett skinande hem när jag är klar ;)

Basilika

I förmiddags var jag och Anja en runda på torget. Det är lite märkligt att jag har bott i lägenheten i ett år nu och har så nära bort till torget, men inte varit där en enda gång! Nu när jag vet lite vad som finns där så kanske jag springer bort lite oftare, om inte annat för att köpa goda frallor. Idag köpte jag en kruka med basilika. Så himla gott med färska kryddor.

Basilika.

Rosa naglar

Igårkväll testade jag lite nagellack. Tyvärr tog jag inget överlack så lite har redan börjat flagna. Men tycker ändå de blev ganska najs, hehe.


1. Rosa lack över hela nageln.
2. Svart rand med smal pensel.
3. Vit rand med smal pensel.
4. Silverglittrig rand med smal pensel.

Blåbär och lingon

Hemma från skogen. Plockade väl i alla fall över 1 liter blåbär och även lite lingon. Som i förra inlägget antydde på myskväll, så är det ju trots allt fredag och det blir nog en öl någonstans i alla fall. Får se om jag bakar en paj sen.




Ut i blåbärsskogen

När man slutar tidigt en fredag gäller det att ha något kul att göra! Jag och Sine ska plocka lite blåbär snart. Sen ska vi nog ha lite myskväll efter hennes träning och blir det mycket blåbär så ska jag nog baka en paj tänkte jag!

Namnam blåbär!

RSS 2.0