Renskavsgryta
Fick för mig att testa något nytt idag; renskavsgryta. Säger bara fy fasen vad gott! Kan bli så att det hamnar på nästa halv åtta hos mig :)
Recept:
Ingredienser för ca 2 pers (beror på hur hungrig man är ;)
Färskpotatis eller annan potatis
5 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 pkt renskav
1-2 msk kantarellfond
En stor näve champinjoner
2 nävar kantareller
1 gul lök eller en halv purjo
salt
vitpeppar
vitlök
Recept:
Ingredienser för ca 2 pers (beror på hur hungrig man är ;)
Färskpotatis eller annan potatis
5 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 pkt renskav
1-2 msk kantarellfond
En stor näve champinjoner
2 nävar kantareller
1 gul lök eller en halv purjo
salt
vitpeppar
vitlök
- Sätt på vatten till potatisen, lägg på lock så det går fortare.
- Bryn renskaven.
- Lägg över renskaven i en bunke. Lägg i potatisen så fort vattnet kokar.
- Bryn lök, champinjoner, vitlök, kantareller.
- Lägg i renskaven i svamp- och lökblandningen. Salta peppra. I med grädde och fond. Låt sjuda/småkoka tills potatisen är klar.
- Servera med svartvinbärsgele.
Hur lätt som helst och mumma!
Kommentarer
Postat av: Linda
Jag tror nog det räcker till 3-4 port ist.. haha
Trackback